Barkas weekend 2002 in Elburg

Ook dit was weer een weekend om nooit te vergeten! Goed weer, prachtige ligplaatsen ann de Rivièra Beach, het grootste (tot nu toe) aantal deelnemers, een fantastische organisatie van Janny en Maarten Drijver.

elburg_001

Deelname: 62 schepen waren ingeschreven, 59 aangekomen in de haven. Twee moesten het af laten weten wegens ziekte van de schipper en één door technische problemen. De opvarenden van dit schip zijn wel op de feestavond geweest als aspirant lid en weggegaan als lid. Zo ziet u maar.

De ontvangst: de familie Drijver heeft connecties in de visvangst. Naast hun Barkas bezitten ze twee zeegaande Loggers (goed als je drijver heet). Wij werden getrakteerd op gerookte en gebakken tong, een verrukkelijke famile specialiteit.

De spelochtend: bij de prijsuitreiking sprak Janny haar bezorgdheid uit of de schepen nog wel in de haven lagen, dit gezien het erbarmelijke resultaat van de te maken knopen. Een snelle blik naar buiten leerde dat alles nog wel goed was.

Het aquajoggen: Je in het water begeven om topsport te beoefenen. Vanaf de rand, gelukkig achter een hek, heb ik deze sport bekeken en daarbij een aantal opvallende waarnemingen gedaan. Het volgen van het ritme verliep niet geheel vlekkeloos. Het op en neer bewegen ging redelijk. Het is te vergelijken met het gedrag van een grote dikke snoekdobber en een klein witvissimmetje. Het maken van zijdelingse en voor- en achterwaartse bewegingen gaf eenzelfde wisslend beeld met duidelijke vertragende elementen. De armen en hoofden bewogen zeer ritmisch. Het benen en voetenwerk heeft zich helaas buiten mijn gezichtsveld voltrokken. Het zgn. vrijzwemmen veranderde de zwempoel in een wirwar van mensen. U kent het wel van vroeger, haasje over, tussen benen door duiken, op elkaars schouders klimmen (normaal klein op groot, bij ons groot op klein), verstoppingen in de glijgoot, te laat weg aan het eind, pogingen om het beste bommetje te zijn. Kortom, we waren weer even jong. Een prachtig evenement!


Terug naar Barkasclub pagina

Heeft u opmerkingen of vragen laat het mij weten, e-mail: info@barkasclub.nl
( Last update: 27 oktober 2002 )