Barkas weekend 1998 te Aalsmeer

Vorig jaar februari hebben wij, Henk de Bruijn en Ad Volker een Barkas gekocht. We hebben er hard aan gewerkt om deze zomer er mee te kunnen gaan varen. Begin dit jaar kregen we bericht dat men een Barkas vereniging wilden oprichten. Dit idee kwam van de Fam. Scholten uit Heinkenszand. Onze eerste bijeenkomst was 25 april 1998, in Motel de Witte Molen te Eemnes. Ook de ontwerper van de Barkas de heer Huitema was aanwezig.

Van de 200 Barkas eigenaren, waren er 86 geïnteresseerd in een vereniging. De bedoeling van deze vereniging is om één keer per jaar, bv. september een treffen met de boten te organiseren en in de winter een bijeenkomst om ervaringen uit te wisselen. De heer Kagchël heeft een verenigingsvlag ontworpen en met algehele stemmen van de leden, gaat onze vereniging de Barkas Club heten. De heer Kagchël heeft zich als eerste opgegeven om een evenement te organiseren en dat heeft hij voortreffelijk gedaan.

Dit werd 4 en 5 september gehouden op de Westeinderplas bij W.S.V de Residentie op het Eiland Stormvogel te Aalsmeer. De Bruno en de Chuma vertrokken vrijdagmorgen om 9.30 uur uit de jachthaven. We vertrokken met mistig weer, maar later klaarde het weer op. Om een uur of vier 's middags waren we in het plaatsje Weteringbrug, hier hebben we overnacht. De volgende dag zijn we weer verder gaan varen, en waren om een uur of twaalf op de plaats van bestemming.


aalsmeer2

We werden door de havenmeester begroet en naar een ligplaats verwezen. Er lagen al heel wat Barkassen in de haven. Nadat we hadden aangelegd, gingen we ons melden bij de kantine. Na dit te hebben gedaan, kunt U zich wel voorstellen hoe wij deze dag hebben doorgebracht. Door bij elkaar een praatje te maken en elkaars boten te bekijken, doe je nog leuke ideeën op. 's Avonds werden we om 18.30 uur in de versierde loods verwacht. Er werd een welkomst praatje gehouden en de Barkasclub vlag werd in de top gehesen. Na dit gebeuren stond er een heerlijk koud buffet op ons te wachten met daarbij live muziek om tussen het eten door eventueel een dansje te maken. Aan het eind van deze avond kreeg iedereen een Barkasclub wimpel.


De volgende morgen werden we om 10 uur weer in de loods verwacht en kregen een heerlijk kopje koffie met gebak aangeboden en om 11.00 uur ging ieder naar zijn eigen boot om in konvooi over de plas te varen, dit onder grote belangstelling. 43 Barkassen van groot naar klein achter elkaar, dat doet je toch wel wat. Daarna, als afscheid van dit leuke weekend kregen we nog een drankje aangeboden en een fles rode wijn waarop ons clublogo afgedrukt stond. Hopelijk wordt het volgend jaar net zo'n groot succes als dit jaar.

aalsmeer1

Groetjes van de Bruno en de Chuma.


Terug naar Barkasclub pagina

Heeft u opmerkingen of vragen laat het mij weten, e-mail: info@barkasclub.nl
( Last update: 27 oktober 2002 )