Winterbijeenkomst 2023

Barkas winterbijeenkomst in Kampen

Zaterdag 4 maart 2023

In De Taveerne Koggewerf


Programma
10.30 - 11.00 uur: ontvangst met koffie en Kamper specialiteit in de Taveerne van de Koggewerf.
11.00 - 12.30 uur: rondleiding over de Koggewerf en museum, er is ook een verhalenverteller
12.30 - 13.30 uur: heerlijke royale lunch met o.a. soep en kroket, diverse broodjes, (karne)melk, koffie en thee en jus d’orange.
13.30 - 14.30 uur: gezellig samenzijn met koffie en lekkers.
14.30 - 15.30 uur: algemene ledenvergadering.
15.30 - 15.45 uur: korte pauze.
15.45 - 16.30 uur: algemene ledenvergadering wijziging statuten.
16.30 - 17.30 uur: gezellig samenzijn.
17.30 - 20.00 uur: een heerlijk diner buffet met diverse warme en koude gerechten, voor ieder wat wils, afgesloten met koffie of thee.
Er is dus een volledig programma voor de hele dag georganiseerd! Er is veel te zien en te doen en bovendien hebben we weer veel bij te praten en kunnen we onze plannen voor mooie zomertochten met elkaar delen. Het zou dus fantastisch zijn als iedereen de hele dag aanwezig kan zijn. Omdat we begrijpen dat dit voor sommigen niet haalbaar is, bestaat de mogelijkheid om ook alleen de middag en begin van de avond mee te doen, waarbij de inloop is van 13.30 tot 14.00 uur.
Adres:
Koggewerf en Taveerne Koggewerf, Havenweg 7, 8262 BZ te Kampen.

Parkeren:
Er is (gratis) parkeergelegenheid in de directe nabijheid.
De werf zelf is per auto te bereiken om leden die niet mobiel zijn even af te zetten bij de Taveerne.

website: https://kamperkogge.nl/koggewerf-kampen/

Uit de Nieuwsbrief:

Kampen is een eeuwenoude Hanzestad met een buitengewoon levendig karakter. Eigenlijk gewoon een openluchtmuseum. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. Ontdek Kampen en laat je verrassen!

Wat te doen: Kampen heeft voor iedereen wat te bieden. Je kunt er gezellig winkelen, het is heerlijk vertoeven bij de horeca, er is altijd wel een interessante expositie te bezichtigen in één van de musea of ontdek alle highlights in de stad door middel van een stadswandeling.

Koggewerf: Ben je in Kampen dan mag een bezoekje aan de Koggewerf echt niet ontbreken. Daarom wordt onze winterbijeenkomst juist daar gehouden. Deze werf ligt direct tegen het historische centrum van Kampen aan. De Kamper Kogge is een zo authentiek mogelijk evenbeeld van een handelsschip uit de veertiende eeuw. Vrijwilligers van de stichting Kamper Kogge zetten zich op allerlei manieren in om het schip (de enige varende kogge in Nederland) in de vaart te houden en zo een bijdrage te leveren aan de cultuurhistorie van de Hanzestad Kampen en het varend erfgoed van Nederland. Op de Koggewerf komt de maritieme geschiedenis en de historische scheepsbouw tot leven. Je vindt er onder meer een timmerwerkplaats, smederij, naaiatelier, verteltheater, een visrookhuisje en een sfeervolle Taveerne met uitzicht over de rivier de IJssel.

Onze bijeenkomst vindt dan ook plaats op de Koggewerf en in de Taveerne van de Koggewerf Kampen.

Terug naar Barkasclub paginana

Heeft u opmerkingen of vragen laat het mij weten, e-mail: , e-mail: info@barkasclub.nl