Winterbijeenkomst 2020

Barkas winterbijeenkomst op het eiland Texel in Oudeschild

In het museum Kaapskil aan de Heemskerckstraat 9, 1792AA, te Oudeschild

Zaterdag 7 maart 2020


Programma
11:15 uur tot 17:30 Diverse activiteiten
14:30 uur Jaarvergadering en de uitslag fotowedstrijd.
17:30 uur Vertrek van de bus naar de boot
                
 
Adres:
Heemskerckstraat 9, 1792AA, Oudeschild
website: https://www.kaapskil.nl/
Bereikbaarheid: https://www.kaapskil.nl/bezoek/bereikbaarheid/

Uit de Nieuwsbrief:

Winterbijeenkomst Texel op 7 maart 2020

 De voorjaarsvergadering vindt plaats op zaterdag 7 maart 2020 aanvang 11.15 uur. Op het eiland Texel in Oudeschild.

Het adres is: Kaap Skil, Heemskercktraat 9, Oudeschild Texel. Webadres WWW.KAAPSKIL.NL.

Oudeschild ligt aan de Oostkant van Texel (ongeveer 7 km van de veerboot). Het dorp herinnert aan de Gouden Eeuw periode, of mogen we geen Gouden meer zeggen? Achter de dijk daar ligt De Reede van Texel, waar vroeger de V.O.C. schepen lagen te wachten op een gunstige wind om uit te kunnen varen naar de Noordzee. Als je je hoofd boven de dijk uit steekt en even de ogen sluit ruik je de koolteer en de zoute zee en zie je de matrozen hangen op de wankele ra's. Als je niet gehoorzaamde aan je meerdere dan kreeg je drie dozijn. Maar dat geeft niet want daar leer je van hoe het is matroos te zijn. Zo is ook ongeveer de sfeer in Kaap Skil.

Ga je als voetganger over.........

Je mag dan de boot van 10.30 uur, vertrek van uit Den Helder, beslist niet missen om op tijd in het museum te zijn. Houdt er rekening mee dat je genoeg tijd neemt een parkeerplaats te zoeken voor de auto. Naast de veerboot is een groot parkeerterrein waar gratis geparkeerd kan worden. Een voetganger betaald aan het loket van de veerboot slechts 2,50 voor de reis. (retour). Als je op Texel aankomt staat er een grote bus klaar om je te vervoeren naar Kaap Skil.

Als je met de auto naar Texel gaat........ De bootkosten zijn momenteel 37 (retour) inclusief personen (tot 9 personen). Het is aan te bevelen om voor de auto een kaart te kopen via de site www.teso.nl. Je kunt dan de tickets uit printen en zo door het poortje rijden bij de boot.

Vlak bij het museum in Oudeschild kun je parkeren (aan beide kanten van de weg). Navigatieadres: Vlamkast 15 Oudeschild. (Bij de Spar- en E.P. winkel).

 Het museum Kaap Skil Het is belangrijk dat je (als je er een hebt) de museumjaarkaart meeneemt. De toegangsprijs zit in het bedrag wat je betaald per persoon voor deze dag, maar op vertoon van de kaart is de toegang gratis. Dat scheelt de Barkasclub en klinkt de penningmeester als muziek in de oren.

 In het museum krijg je koffie en of thee aangeboden met een zgn. Kaap Skil koek. De heerlijke lunch nuttigen we om ongeveer 13.00 uur en bestaat uit een heerlijke kop soep, we kunnen kiezen uit heldere groentesoep of mosterdsoep, daarnaast krijg je twee mooi belegde luxe broodjes (afbak en zacht). Ook zijn er nog huisgemaakte gehaktballetjes in chilisaus met een wit of bruin bolletje. Zijn er mensen met dieetwensen dan kan je dit bij de aanmelding opgeven, wij bespreken dit dan met de catering.

Tussen de planningen door is er genoeg tijd om gezellig met elkaar te kletsen of te kijken in het prachtige museum. Vergeet vooral het geweldige schouwspel in de kelder niet of de video boven over Alfons die een schatkist heeft opgevist uit de zee.

Om 14.30 uur begint de vergadering van de Barkasclub. We zijn van ongeveer 11.15 uur tot 17.30 uur in het museum.

Voor we de thuisreis aanvangen doen we in het museum nog een bakkie afscheid troost.

De bus vertrekt 17.30 uur naar de veerboot.

Voor de mensen die op het eiland willen overnachten zijn er meerdere mogelijkheden, kijk daarvoor op www.texel.net of www.booking.com/texel-overnachten. Profiteer daarbij van de aantrekkelijke kortingen

Terug naar Barkasclub pagina

Heeft u opmerkingen of vragen laat het mij weten, e-mail: , e-mail: info@barkasclub.nl