Vooraankondiging Zomerweekend 2023


Het komende jubileum weekend wordt gehouden
Datum: donderdag 7 tot en met zondag 10 september 2023
Locatie: Amsterdam Marina, Werfkade 4, 1033 RA Amsterdam

Ons 25-jarige jubileum gaan we uitbundig vieren op een heel bijzondere locatie in onze hoofdstad Amsterdam. De moderne jachthaven “Amsterdam Marina” is gelegen direct aan het IJ en dus met uitzicht op alle vaart die daar langs gaat.
Van zeeschip, of superjacht (Barkas) tot sloepje. Overigens zonder daar last van te hebben door de zeer stabiele en brede steigers.

In de directe omgeving van de haven bruist het stadsdeel Amsterdam-Noord; volop in ontwikkeling met oude werven en gebouwen die nieuwe hippe bestemmingen hebben gekregen en daarnaast moderne architectuur, met een snelle en gratis pontverbinding met de binnenstad van Amsterdam.

Het bestuur heeft samen met Martin de Lange van de “Brave” en Edo Brandt van de “Kwint” een feestelijk programma samengesteld, waarin we onze leden van het eerste uur en natuurlijk de mensen die aan de wieg van onze mooie club stonden in het zonnetje gaan zetten: Henjo en Annemarie Scholten, onze oprichters en de ontwerper van de Barkas, Lammert Huitema.
We presenteren ons jubileumcadeau en maken op meerdere momenten kennis met dit verrassende deel van Amsterdam.

Programma

Donderdagavond 7 september

  • Het Jubileum zomerweekend begint met een feestelijke steigerborrel. Het bestuur nodigt jullie uit rond 19.00 uur op de steiger langs het IJ. Onder het genot van gebak en een aangeklede borrel kunnen we bijpraten en muziek maken. Bij slecht weer is er een uitwijkmogelijkheid.

Vrijdag 8 september

  • Nadat we hebben kunnen uitslapen, gaan we einde van de ochtend (het tijdstip horen jullie nog) inschepen op de Pannenkoekenboot. Deze ligt op 5 minuten loopafstand van onze haven. De Pannenkoekenboot laat ons kennis maken met het IJ, het Noordzee-kanaal en de havens. Tijdens de vaart kunnen we als lunch onbeperkt heerlijke pannenkoeken eten. Maar vooral zullen we de leden van het eerste uur én onze ereleden in het zonnetje zetten. Onze club nodigt hen daarvoor speciaal uit. Bovendien onthullen we het bijzondere Jubileumcadeau, dat alle leden en clubvrienden krijgen.

Zaterdag 9 september

  • In de ochtend (tijdstip horen jullie nog) maken we traditiegetrouw onze fietstocht onder leiding van Martin de Lange. Martin zal ons laten kennismaken met verrassende en interessante plekjes en weetjes van Amsterdam-Noord.
  • Voor de invulling van de rest van de middag staan hieronder nog veel interessante uitstapjes opgesomd. We zullen ons zeker niet vervelen. Aanrader is “This is Holland”. Deze attractie biedt onder andere een unieke “vlucht” over de hoogtepunten van Nederland en is zelf te boeken. Bestuur en organisatie hebben zelf al “gevlogen” en bevelen dit van harte aan. Online kun je dit nu al reserveren met korting via Groupon.
  • Aan het einde van de middag gaan we met de pont naar het direct aan de overkant van het IJ gelegen Centraal Station. Daar worden we om 18.00 uur verwacht voor een heerlijk driegangen menu in het Grand Café Restaurant 1ste klasse in het Centraal Station. We dineren in de authentieke en statige wachtkamer 1ste klasse in Art-Nouveaustijl uit 1881. Met een beetje geluk is Elvis er ook bij. Deze kaketoe is hier vaste stamgast..

Zondag 10 september

  • Om 9.00 uur worden we verwacht bij “Loetje aan ’t IJ” voor een heerlijk uitgebreid ontbijt. Dit restaurant ligt direct aan onze haven, zodat we ook dan weer kunnen genieten van het weidse uitzicht over het IJ. Na het slotwoord van onze voorzitter zijn jullie vrij om te gaan. Mocht iemand eerder weg moeten dan graag in overleg met de organisatie.

Bereikbaarheid:
Over het water:
“Amsterdam Marina” ligt aan het IJ in Amsterdam-Noord en is te bereiken via het Noordzeekanaal/IJ, zowel vanuit het westen als ook uit het oosten. Melden via kanaal 77.

Met de auto:
Kom je met de auto via de ringweg A10 neemt dan de afslag S118, Tuindorp Oostzaan. Hou bij het eerste kruispunt rechts aan. Vervolgens kom je op twee rotondes. Op beide rotondes ga je recht door. Bij het stoplicht ga je rechtsaf. Van daar rijd je door tot het IJ en zie je de jachthaven liggen. Er zijn voldoende (betaalde) parkeerplaatsen in de buurt van de “Amsterdam Marina” haven te vinden, uurtarief €1,40 p/u. Tevens mogelijk om gratis te parkeren in de nabije omgeving. Google even ‘parkeren Amsterdam Noord’.

Met het OV:
Kom je via het openbaar vervoer dan kan je het beste reizen via het centraal station. Vanaf daar neem je de gratis pont naar de NDSM werf, hij vaart tweemaal per uur en tijdens de spits viermaal per uur. Vanaf daar is het enkele honderden meters lopen (ongeveer 5 min.) in westelijke richting naar de “Amsterdam Marina” jachthaven..

 Terug naar Barkasclub pagina

Heeft u opmerkingen of vragen laat het mij weten, e-mail: info@barkasclub.nl